Składniki na 3 porcje
Mąka pszenna – ¾ szklanki
Mąka ziemniaczana – 3 łyżeczki
Jajka – 3 sztuki
Olej rzepakowy – 2 łyżki
Warzywa
– ja użyłam cukinię, marchewkę (ugotowane na parze, pozostałość po poprzednim
posiłku) i kukurydzę
Przyprawy wg uznania
Sposób przygotowania
Warzywa pokroić w grubą kostkę,
podsmażyć na oleju. Jajka roztrzepać, dodawać stopniowo mąkę, rozmieszać na
gładką masę konsystencji śmietany, dodać warzywa razem z olejem z patelni oraz
przyprawy. Usmażyć.
Podać można je w dowolnym
zestawieniu, u mnie z serem kozim, sałatą lodową, pomidorem i dresingiem z
musztardy francuskiej i oleju rzepakowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz