czwartek, 6 czerwca 2019

Gofry z warzywami i kozim serem

Składniki na 3 porcje

 

Mąka pszenna – ¾ szklanki

Mąka ziemniaczana – 3 łyżeczki

Jajka – 3 sztuki

Olej rzepakowy – 2 łyżki

Warzywa – ja użyłam cukinię, marchewkę (ugotowane na parze, pozostałość po poprzednim posiłku) i kukurydzę

Przyprawy wg uznania

 

 

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju. Jajka roztrzepać, dodawać stopniowo mąkę, rozmieszać na gładką masę konsystencji śmietany, dodać warzywa razem z olejem z patelni oraz przyprawy. Usmażyć.

 

Podać można je w dowolnym zestawieniu, u mnie z serem kozim, sałatą lodową, pomidorem i dresingiem z musztardy francuskiej i oleju rzepakowego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz