poniedziałek, 13 stycznia 2020

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej

 

Składniki

Na 4 porcje

 

·       Kasza jaglana – szklanka

·       Awokado – sztuka

·       Banany – 2 sztuki

·       Mleczko kokosowe – 2 łyżki, stałej części

·       Kakao – 2-3 łyżeczki

·       Miód – łyżka

 

 

Sposób przygotowania

 

          Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, u mnie było to 30 minut, porcja kaszy na 3 porcje wody. Wystudzić.

          Zblendować z obranymi ze skórki awokado i bananami oraz pozostałymi składnikami.

Schłodzić i przełożyć do pucharków.

         






5 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Super!
    Ze swojej strony powiem, że przy wyborze składników, fajnie jest zwrócić uwagę na certyfikaty. Np jak kupujemy cos z olejem palmowym to sprawdzamy RSPO (A tu szczegoly: https://certyfikatrspo.pl/wybranie-systemu-kontroli-oswiadczen/). Daje to gwarancje lepszej jakości i dostawcy i produktu:)

    OdpowiedzUsuń