Składniki
Na 4 porcje
● Bakłażan
– 2 sztuki
● Mięso z
indyka – 500g
● Kasza
jęczmienna – ½ szklanki
● Marchew
– 3 sztuki
● Pieczarki
– 250g
● Passata
pomidorowa – szklanka
● Mozzarella – 100g
● Masło -
łyżeczka
● Sól – łyżeczka
● Pieprz
ziołowy – ¼ łyżeczki
Sposób przygotowania
Mięso, warzywa i pieczarki
umyć.
Kaszę ugotować w szklance wody,
lekko posolić, mieszać w trakcie gotowania.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce
o grubych oczkach.
Bakłażany przekroić w pół,
wydrążyć środki i posolić.
Mozzarellę zetrzeć
na tarce o grubych oczkach.
Pieczarki podsmażyć na maśle.
Mięso podsmażyć bez tłuszczu
ok. 5 minut, dodać marchew i po kolejnych 5 minutach dodać passatę
pomidorową. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z pieczarkami i kaszą.
Wypełnić mięsem bakłażany,
posypać serem, piec w piekarniku nagrzanym do 160°C przez ok. 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz