To
idealne uzupełnienie białka w niemal każdym posiłku, może być dodatkiem do
kanapek, sałatek, zup kremów, obiadu itp. A jego przygotowanie nie jest praco-
i czasochłonne.
Składniki
<![if !supportLists]>·
<![endif]>Filet z kurczaka – 4 sztuki
<![if !supportLists]>·
<![endif]>Sól – 2 łyżeczki
<![if !supportLists]>·
<![endif]>Cukier – łyżeczka
<![if !supportLists]>·
<![endif]>Słodka papryka – przyprawa w proszku – łyżeczka
<![if !supportLists]>·
<![endif]>Olej – 2 łyżki
<![if !supportLists]>·
<![endif]>To podstawowa wersja, dodać można swoje ulubione
przyprawy.
Sposób przygotowania
Sól i
cukier rozpuścić w 2 szklankach gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić.
Mięso
umyć, oczyścić i osuszyć. Zalać wodą z solą i pozostawić w lodówce na 24h.
Wyjąć z
wody i osuszyć. Ułożyć w naczyniu używanym do zapiekania. Paprykę wymieszać z
olejem i natrzeć filety.
Wstawić
do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz