U mnie
minimalizm nadal kwitnie. Wynika to prawdopodobnie z szanowania każdej minuty,
mimo że czas spędzany w kuchni jest dla mnie relaksem, to życie rodzinne
biegnie swoim tempem i nie pozwala się zatrzymać.
Składniki
·
Pietruszka korzeń – 2 sztuki
·
Ziemniaki – 2 sztuki
·
Gruszki – 2 sztuki
·
Kalafior – 4-5 różyczek (świeży lub mrożony)
·
Gałka muszkatołowa
·
Sól
·
Pieprz ziołowy
·
Oliwa z oliwek -2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Pietruszkę i ziemniaki umyć i obrać. Wrzucić do posolonej, gotującej
się wody. Po około 10 minutach dodać kalafior.
Gruszki umyć i obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w
łódeczki. Dodać do garnka, kiedy warzywa będą już al dente.
Gotować do miękkości warzyw.
Zmiksować i doprawić do smaku, dodać oliwę.
Wiele źródeł podaje, że wysoka temperatura źle wpływa na
żywotność ostrzy w blenderze. Ja ze swojego korzystam
już dobrych kilka lat, blenduję na gorąco J
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz