piątek, 21 września 2018

Dorsz z kaszą i cukinią




Obiad, który przygotujesz błyskawicznie, bez umiejętności na poziomie Masterchef

czas przygotowania 25 mint
3 porcje


Składniki


⇒ 3 filety z dorsza
⇒ cukinia
⇒ szklanka kasz bulgur
⇒ natka pietruszki
⇒ 2 łyżeczki oliwy z oliwek
⇒ sól


Sposób przygotowania

Kasze zalać wodą 2 cm nad powierzchnią, dodać 1/5 łyżeczki soli, gotować na wolnym ogniu, w razie potrzeby dolewać wodę. Cukinię umyć, pokroić wzdłuż na cienkie paski, oprószyć solą i grillować na patelni z odrobiną oliwy. Rybę umyć, osuszyć, posypać, solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Usmażyć na patelni po cukinii lub ugotować na parze. Posypać natką pietruszki.

Kaszę można gotować z dodatkiem kawałków buraka lub soku z buraka, aby nadać jej lekkie zabarwienie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz