sobota, 24 listopada 2018

Różyczki na spodzie daktylowo-orzechowym

Składniki

Na 6 porcji

 

ü 2 jabłka

ü 2 Białka jaja

ü 100 g daktyli

ü 50 g orzechów włoskich

ü 50 g migdałów

ü 25 g płatków owsianych

ü Łyżka sezamu

ü Łyżeczka cynamonu

ü Łyżeczka kakao

 

 

Sposób przygotowania

 

Daktyle, migdały, orzechy i płatki rozdrobnić blenderem (lub bardzo drobno posiekać), dodać sezam i kakao. Z białek ubić pianę, połączyć z pozostałymi składnikami. Wyłożyć ciastem foremki do tartaletek. Foremki można posmarować olejem rzepakowym lub wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie plasterki. Poukładać plasterki jabłek na ciasto, posypać cynamonem. Piec ok. 20 minut w 180°C.

 

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz