Składniki
Na 6 porcji
ü 2
jabłka
ü 2 Białka
jaja
ü 100 g
daktyli
ü 50 g
orzechów włoskich
ü 50 g
migdałów
ü 25 g
płatków owsianych
ü Łyżka sezamu
ü Łyżeczka
cynamonu
ü Łyżeczka
kakao
Sposób przygotowania
Daktyle,
migdały, orzechy i płatki rozdrobnić blenderem (lub
bardzo drobno posiekać), dodać sezam i kakao. Z białek ubić pianę, połączyć z
pozostałymi składnikami. Wyłożyć ciastem foremki do tartaletek.
Foremki można posmarować olejem rzepakowym lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie
plasterki. Poukładać plasterki jabłek na ciasto, posypać cynamonem. Piec ok. 20
minut w 180°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz