czwartek, 22 sierpnia 2019

Babeczki jajeczne z cukinią i papryką

Babeczki z jajek, z papryką i cukinią

 

 

Składniki

 

 

Cukinia – 1/3 sztuki

Papryka – ½ sztuki

Jajka – 3

Mleko – 2 łyżki

Mąka – 2-3 łyżki

Sól

Pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

 

Warzywa umyć, paprykę pokroić w paski, chwilę podsmażyć na oliwie, dodać czosnek pokrojony w plasterki i dusić do momentu aż papryka będzie miękka. Wyjąc paprykę z patelni i delikatnie zdjąć z niej skórkę. Na tym samym tłuszczu poddusić pokrojoną w kostkę cukinie. Jajka ubić, dodać mąkę i mleko oraz warzywa i przyprawy. Masę przelać do foremek, upiec w temp 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz