Szybka, może i banalna sałatka,
natomiast z pewnością spotka się z uznaniem amatorów słodyczy i orzeźwienia.
Składniki
Sałata lodowa – 1/5 sztuki
Arbuz –
plaster z ćwiartki ;)
Jajko
Sól
Sok z cytryny – łyżka
Oliwa – łyżeczka
Sposób przygotowania
Sałatę
umyć, osuszyć, porwać na mniejsze kawałki. Arbuza pokroić w kostkę. Jajko…
można po prostu ugotować, moje zostało wcześniej zamrożone, w opakowaniu po danonku, tym większym. Następnie pokrojone w plastry (ogrzany
nóż znacznie ułatwia to zadanie) i usmażone na patelni bez tłuszczu. Arbuza i
jajko ułożyć na sałacie, skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać szczyptą
soli.
Przyznam, że dość oryginalne połączenie - które mnie dość mocno zainteresowało. Połączyć w sałatce arbuz z jajkiem, robi wrażenie :) Aż jestem ciekaw, smaku tego połączenia. Bardzo ciekawy wpis, pozdrawiam i zapraszam do mnie. Może coś ciekawego wpadnie w oko.
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc sama nie byłam pewna smaku, jednak moje kubki smakowe przyjęły połączenie z aprobatą ;)
Usuń