niedziela, 28 lipca 2019

Ciasteczka owsiane

 

 

 

Ciasteczka owsiane już same w sobie są pyszną przekąską, dodatkiem do kawy na przykład, a także uzupełnieniem drugiego śniadania lub deseru.

 

Składniki

 

Płatki owsiane – szklanka, 100 g

Jajko – 2 sztuki

Mąka ryżowa –1/3 szklanki, 45 g

Miód pszczeli – łyżka

Wiórki kokosowe – 2 łyżki

Olej kokosowy – łyżka

 

 

Sposób przygotowania

 

Połowę płatków owsianych rozdrobnić (w blenderze, malakserze, młynku), jajka ubić i wymieszać ze wszystkimi składnikami (płatki rozdrobnione i w całości, mąka, miód, wiórki i olej). Uformować ciasteczka, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w 180°C.

 

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz